Last van een blessure?

Veel professionele en amateur sporters weten inmiddels hun weg te vinden naar Fysiotherapie Louwers. Al jaren staan wij bekend om de goede resultaten die wij behalen met sporters. Dit komt mede doordat wij naast behandelingen en oefeningen in de praktijk ook actief zijn op het veld, middels veldrevalidatie.

Wanneer je na een klacht of blessure weer je sportactiviteiten wilt gaan hervatten, kan het wenselijk zijn om met de fysiotherapeut op het veld te trainen. Je eigen fysiotherapeut bepaalt in overleg met de fysiotherapeut op het veld wanneer je hier klaar voor bent. Je gaat sportspecifiek trainen om de hervatting van de sport soepel te laten verlopen. In de opbouw zal er samengewerkt worden met jouw sportverzorger en jouw trainer, zodat je zo vlekkeloos mogelijk je trainingen weer kunt oppakken.

FotoFluvius-LouwersSportveld-20180511-003

Wat houdt veldrevalidatie in?

Door middel van veldrevalidatie slaan wij een brug tussen de praktijkbehandeling en het hervatten van de sportactiviteit. Zodat je kunt terugkeren op jouw oude sportniveau. Dit is extra van belang na een langdurige blessure.

Onze veldrevalidatie vindt plaats op een speciaal kunstgras veld in Deurne en kan in onderling overleg ook bij jouw eigen sportvereniging plaatsvinden. Ook maken wij desgewenst gebruik van zwembadrevalidatie bij onze locatie de Rode Wouw.

Sport Fysiotherapie behandeling bij Fysiotherapie Louwers

Onze specifieke revalidatietrainingen vormen het schakelstuk tussen de traditionele oefenzaal waar kracht-, stabiliteit- en conditietraining wordt gegeven en de desbetreffende sport op het veld. Tijdens de revalidatietraining worden loopvormen, maar ook sport specifieke trainingen gegeven door een sportfysiotherapeut. Deze trainingen worden gegeven op het kunstgrasveld van Sportpark de Kranenmortel, SV Deurne.

De revalidatie veldtraining gaat in, als je bent uitbehandeld in onze oefenruimte en op de behandeltafel, maar nog de conditie en vaardigheden mist die nodig zijn om het veld op te gaan of om jouw sport weer goed uit te kunnen oefenen. Zo verklein je de kans op terugkeer van uw blessure.

Voor welke sportblessures kunt u onder andere terecht?

  • Sportblessures aan de spier, gewricht, bot of pees
  • Andere klachten die u belemmeren in uw sportactiviteiten
  • Advies blessurepreventie zodat u in de toekomst blessures kunt voorkomen
  • Advies in uw keuze voor een bepaalde sport
  • Verbeteren van spierkracht
  • Het verbeteren van het uithoudingsvermogen

Kosten

Veldrevalidatie wordt vergoed/berekend als reguliere fysiotherapiebehandeling. Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie dan kun je deze behandeling vergoed krijgen van jouw zorgverzekeraar.

FotoFluvius-LouwersSportveld-20180511-004

Onze veldrevalidatie therapeut:

Neem contact met ons op