Last van een blessure?

Veel professionele en amateur sporters weten inmiddels hun weg te vinden naar Fysiotherapie Louwers. Al jaren staan wij bekend om de goede resultaten die wij behalen met sporters. Maar wat is nu eigenlijk sportfysiotherapie en wat doen wij?

Sportfysiotherapie is een verbijzondering of specialisatie in de fysiotherapie en houdt zich bezig met het fysiotherapeutisch diagnostiseren en behandelen van sportblessures, het begeleiden en het adviseren van sporters bij hun trainingsopbouw en/of revalidatietraject.

Sportfysiotherapie speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en / of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen, maar ook recreatieve sporters. In de praktijk ziet de sportfysiotherapeut daarnaast ook andere doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

FotoFluvius-LouwersBehandeling-20180511-007

Wat kan Fysiotherapie Rinus Louwers voor je betekenen?

Uiteraard kunnen onze sportfysiotherapeuten je bijstaan wanneer je een blessure hebt of een operatie hebt ondergaan. Met een gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut kun je jouw sport binnen afzienbare tijd hervatten. Bovendien voorkom je herhaling van de blessure in de toekomst. De sportfysiotherapeut traint je sport specifiek en functioneel. De therapie is bijvoorbeeld gericht op het versterken van spieren, het normaliseren van bewegingspatronen, stabiliteit, uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie. Je kunt, indien gewenst en mogelijk, jouw sport blijven beoefenen met als doel een volledige hervatting van de sport. Zo nodig overlegt de sportfysiotherapeut met jouw trainer.

Wij adviseren je ook over de opbouw van je training, over (loop) schoenen, steunzolen en braces, kunnen een Fitness Sportonderzoek en veldtesten af laten nemen, verzorgen revalidatietraining op het veld en gerichte revalidatie in ons verwarmde zwembad.

Onze praktijk is speciaal ingericht voor het begeleiden van sporters, maar ook daarbuiten kunnen we jou zeker van dienst zijn. Denk bijvoorbeeld aan de veldrevalidatie, veldtesten of behandelingen op (sport) locatie.

Sport Fysiotherapie behandeling bij Fysiotherapie Louwers

Onze specifieke revalidatietrainingen vormen het schakelstuk tussen de traditionele oefenzaal waar kracht-, stabiliteit- en conditietraining wordt gegeven en de desbetreffende sport op het veld. Tijdens de revalidatietraining worden loopvormen, maar ook sport specifieke trainingen gegeven door een sportfysiotherapeut. Deze trainingen worden gegeven op het kunstgrasveld van Sportpark de Kranenmortel, SV Deurne.

Voor welke sportblessures kun je onder andere terecht?

  • Sportblessures aan de spier, gewricht, bot of pees
  • Andere klachten die jou belemmeren in jouw sportactiviteiten
  • Advies blessurepreventie zodat je in de toekomst blessures kunt voorkomen
  • Advies in jouw keuze voor een bepaalde sport
  • Verbeteren van spierkracht
  • Het verbeteren van het uithoudingsvermogen

Kwaliteit

In onze praktijk zijn meerdere sportfysiotherapeuten werkzaam. Na de studie fysiotherapie is de therapeut opgeleid tot Master Sportfysiotherapie. Allen staan geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) Fysiotherapie en zijn fysiotherapeuten die voldoen aan de door het KNGF gestelde kwaliteitseisen. Deze registratie verzekert je dat de sportfysiotherapeut de meest actuele kennis en vaardigheden in huis heeft door bij- en nascholing. Jouw sportfysiotherapeut is daarnaast lid van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS).

FotoFluvius-LouwersSportveld-20180511-003

Onze sportfysiotherapeuten kunnen je helpen bij jouw klacht:

Neem contact met ons op