Last van een sportblessure?

Als je last hebt van een sportblessure dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk weer van af komen. Afhankelijk van de ernst van de klacht bieden wij verschillende therapieën en oplossingen om je je zo snel mogelijk weer TOP te laten presteren.

Of je nu sport op amateur niveau of op professioneel niveau, dat maakt bij ons niet uit. Onze sportfysiotherapeuten zorgen ervoor dat ieder op zijn eigen niveau weer zo snel mogelijk up&running is. Al jaren staan wij bekend om de goede resultaten die wij behalen met sporters. 

field-hockey-1537470_1920

De meest voorkomende sportblessures

 1. Knieblessure
  Een knieblessure is een letsel aan het kniegewricht. Dit letsel kan ontstaan door een verkeerde draaibeweging, een onverwachte beweging of overbelasting. Een knieblessure komt het meest voor bij hardlopen, hockey en balsporten.
 2. Enkelblessure
  Bij sport kan je ‘door je enkel heen gaan’, ook wel verzwikken genoemd. De enkelbanden overrekken dan (of scheuren). Het gevolg? De buitenste enkelbanden raken beschadigd. Vaak zwelt de enkel op en kan het beurs en pijnlijk aanvoelen. Is de enkelblessure heftiger? Dan kan iedere beweging van de enkel pijn doen.
 3. (Lage) rugblessure
  Een rug is kwetsbaar, en met name de lage rug. Misschien heb je het wel eens gemerkt tijdens sporten. Veel mensen gebruiken hun rug verkeerd, waardoor er snel blessures optreden aan de spieren en de pezen in de rug. Een blessure aan de lage rug komt vaak voor bij fitness, hockey en wielrennen.
 4. Nekblessure
  Een sportblessure in de nek is vervelend. Je kunt het in één keer oplopen, maar ook geleidelijk opbouwen. Misschien zit je vaak in dezelfde houding, waardoor je nekspieren altijd onder spanning staan. In zo’n geval bouw je een geleidelijke nekblessure op. Het kan ook zijn dat je een val maakt, waarbij je een acute nekblessure oploopt. Er zijn een aantal sporten waarbij de kans op nekblessure groter is dan bij andere sporten, waaronder zwemmen, wielrennen, judo of worstelen.
 5. Hamstringblessure
  De hamstring is een spier aan de achterkant van je been. Ook deze spier kan verrekken of inscheuren. Meestal voel je dan (hevige) pijn in het midden van de spier. Hamstringblessures komen het meeste voor bij voetbal, hockey en atletiek.

Wat kan Fysiotherapie Louwers betekenen?

De klachten van sportblessures hangen vaak samen met de oorzaak. Veel voorkomende symptomen zijn pijn, zwelling en roodheid van het gewricht. Tevens kan je gewricht warm en stijf aanvoelen. Je hebt dan het gevoel dat jouw gewricht op slot zit. Klachten kunnen zowel bij het bewegen en stilhouden aanwezig zijn.

Behandeling
Heb je last van een sportblessure en wil je zo snel mogelijk weer op de been zijn? Onze sportfysiotherapeuten kunnen hierbij helpen. Allereerst wordt door middel van een lichamelijk onderzoek en een vraaggesprek de oorzaak van jouuw klachten achterhaald. Vervolgens worden er doelen opgesteld en deze worden opgenomen in een persoonlijk behandelplan. De behandelingen richten zich op het verstevigen en versterken van het geblesseerde lichaamsdeel, bewustwording en preventie. Bij ons start een traject met fysiotherapeutische behandelingen aan de behandelbank, dan ga je samen met de sportfysiotherapeut oefeningen doen. Mits van toepassing sluit je af met zwembad- of veldrevalidatie, om je training zo goed mogelijk weer op te kunnen pakken.

Bekijk wat wij voor je kunnen doen?

FotoFluvius-LouwersBehandeling-20180511-007

Onze sportfysiotherapeuten staan voor je klaar:

Neem contact met ons op